Nikola Jakšić (Star Sport)
Nikola Jakšić (Star Sport)

Stevanović skratio spisak: Kapiten Jakšić predvodi Srbiju, ekipa pojačana svetskim vicešampionima

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.06.23. | 12:27

Mladi Delfini se po povratku iz Bukurešta ptiključili A selekciji...

Pred vaterpolo reprezentacijom Srbije je put oko sveta od 40 dana. Olimpijski šampioni završili su pripreme u Kragujevcu, sutra će krenuti put Istanbula, a selektor Uroš Stevanović skratio je spisak.

Osloniće se selektor Srbije u narednom periodu na 17 imena. Državni tim će predvoditi kapiten Nikola Jakšić, kao što je i najavljeno Dušana Mandića neće biti, dok su pojačanja stigla iz Bukurešta.

Izabrane vesti

Vasilije Martinović, Marko Dimitrijević i Bogdan Gavrilović bili su deo juniorskog sastava koji je zauzeo drugo mesto na Svetskom prvenstvu, imali su zapažene role i dobili poziv Stevanovića da se priključe A selekciji.

Sa spiska su u poslednji čas otpali golman Pavle Gavrilović, Luka Pljevančić i Nikola Kojić, kao i Viktor Rašović, koji se pojavio prvog dana okupljanja, ali zbog povrede nije bio u trenažnom ptocesu.

SPISAK SRBIJE ZA ISTANBUL, LOŠ ANĐELES I FUKUOKU:

Golmani: Branislav Mitrović (Turkoan), Vladimir Mišović (Crvena zvezda), Radoslav Filipović (Novi Beograd).

Centri: Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Đorđe Lazić (Breša), Bogdan Gavrilović (Radnički).

Spoljna linija: Sava Ranđelović (Vašaš), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Strahinja Rašović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Marko Radulović (Novi Beograd), Filip Janković (Radnički), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Marko Radović (Crvena zvezda), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Marko Dimitrijević (Partizan).

Srbija će put od 40 dana na tri kontinenta započeti turnirom u Istanbulu, igraće Delfini kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Potom će odleteti u Los Anđeles na Svetski kup i rival u četvrtfinalu biće im Amerika. Po okončanju nastupa u Gradu anđela preseliće se u Kašivazaki, koji će im biti baza za Svetsko prvenstvo u Fukuoki.


tagovi

Nikola Jakšićvaterpolo reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara